Fejés nyelvfékkel született kisbaba számára

[html ]

Ha a kisbaba nyelvét a szájfenékkel összekötő hártya túl rövid, a nyelv mozgása akadályozottá válik, és ez problémákat okozhat a kisbaba szoptatásánál. Ezt nevezik nyelvféknek. A nyelvfék sok problémát tud okozni, kiváltképpen, ha nem ismerik fel időben. A legfeltűnőbb problémákat a nyelvfék a szoptatás során tudja okozni: a rossz technikával szopó kisbaba kidörzsöli a mama mellbimbóját, így a szoptatás fájdalmassá válhat, ezért kimaradnak a szoptatások, ami könnyen a tej elapadásához vezethet.

Ezen okok miatt a szoptatott babáknál általában korábban ismerik fel a nyelvfék problémáját, a korai felismerés és kezelés pedig kevesebb szövődménnyel jár. A diagnózis felállítása után a gyermekorvos egy fájdalommentes eljárással átvágja, "felcsípi" a nyelvféket, ezután a kisbaba már képes lesz szopni. Azonban előfordulhat, hogy ezután nem sikerül visszaszoktatni a mellre a kisbabát. Ilyenkor nagy segítség a kórházi mellszívó. Tekla is hasonlóan járt a kisbabájával, Dáviddal. Öt hónapig bérelte a készüléket, a bérlés végén pedig az alábbi kedves levelet kaptuk tőle - a kis Dávid mosolygós fotója kíséretében.

 

Kedves Ádám!

Kicsi fiam 2018.01.04.-én született. Sajnos le volt tapadva a nyelve, emiatt nem tudott szopizni, ezért nem indult meg a tejtermelésem se. Miután felvágták a nyelvét, próbálkoztunk tovább, sajnos sikertelen volt. Testvérem javasolta ezt a márkát, hogy próbáljam ki. Az éjszakás ügyelet adta meg az önök elérhetőségét. Hálás vagyok hogy azonnal tudtak biztosítani részünkre mellszívó készüléket. Az orvos, aki felvágta fiam nyelvét azt javasolta, hogy óránként tegyem cicire, hogy beinduljon a tejtermelésem ill. hogy meg is tanulja hogyan kell cicizni, de az én szívem nem bírta, hogy óránként felébresszem. Helyette óránként az önök mellszívóját használtam. Ennek köszönhetően olyan szinten beindult a tejtermelésem, hogy keresnem kellett egy tejtestvért. Tejtesó számára 7 hónapos koráig biztosítva van anyatej napi 4-5 alkalomra. Jelenleg 2 hónapos a tejtesó. A legjobb termék, és ajánlom is minden kismamának aki a közelemben található. Köszönöm önöknek, hogy ilyen erős a fiam, mert csak anyatejet kapott és kap is a mai napig. 

További szép napot kívánunk,

Dávid és Tekla

[/html]